Criza actuala: WHY?

 

 

Criza actuala: WHY???

 

 

Un lucru pare a fi cert: criza economica mondială de azi este una artificial creată, si nu consecinţa vreunui accident grav petrecut pe planetă. Adică nu a căzut niciun asteroid, nu a început al treilea razboi mondial, nu s-au topit nici calotele glaciare acoperind jumatate din lume, nu este nici pandemie cauzată de vreun virus, nici nu a explodat vreun reactor nuclear, nu a fost nici vreun cutremur uriaş care a dărâmat toate construcţiile de pe Terra, nici nu a erupt un vulcan care să acopere pentru un an cerul, omorând toate plantele, nu ne-a dezechilibrat (încă) nici faptul că totul azi este fabricat numai în China iar produsele trebuiesc cumparate de restul lumii care a rămas fără slujbe (tocmai pentru că totul este made în China), nu au fost nici explozii solare care au topit cablurile lăsându-ne fără ‘oxigenul’ vital al civilizatiei, comunicarea, şi nici nu au venit extratereştrii…

Nu, nimic din toate astea nu s-a întamplat! Ci pur şi simplu, cei aflaţi în putinţă au stopat circulatia banilor, oprind astfel motoarele societăţii noastre globale.

De ce oare?

Există, desigur, mai multe explicatii plauzibile. Dar din întreaga panoplie de posibilităţi, una singura – poate cea mai amară, de fapt cea mai cumplită, ce încă nu-mi vine să cred că a putut fi dat ca omenirea să se confrunte cu ea, una singura, spuneam, pare că stă şi ne râde hidos în faţă… Şi dacă aşa se dovedeşte a fi până la urmă, atunci singurul vinovat este însăşi omenirea care, în evoluţia ei haotică va plăti teribil de scump lipsa sa de responsabilitate.

Această teorie s-a ivit în minte după ce am citit în revista National Geografic, articolul 7 Miliarde: 

 

Nu am crezut vreodată că voi ajunge să citesc ceea am citit în acel articol! Şi nici nu am avut habar de acuta preocupare vis a vis de numărul oamenilor. Va trebui să citeşti în întregime acest articol incredibil, când vei avea timp. Doar aşa ai să înţelegi adevărata dimensiune a problemei… Există un neverosimil front de luptă…

Mai jos aduc o sumară prezentare găsită pe site-ul NG:

Ianuarie 2011

Link: Omenirea şapte miliarde

“Se estimează că până în 2045 populaţia lumii va atinge nouă miliarde de oameni. Va face faţă planeta?”

„Istoricii estimează acum că pe vremea lui Leeuwenhoek existau doar în jur de o jumătate de miliard de oameni pe Pământ. După o evoluţie foarte lentă timp de milenii, numărul tocmai începea să crească semnificativ. Un secol şi jumătate mai târziu, populaţia lumii se dublase, depăşind miliardul. După încă un veac, pe la 1930, se dublase din nou, la două miliarde. De atunci, acceleraţia a fost incredibilă. Înainte de secolul al XX-lea, nimeni nu fusese martor la dublarea populaţiei umane, dar astăzi există oameni care au văzut-o triplându-se. Potrivit Diviziei pentru Populaţie a ONU, pe la finele lui 2011 vom fi şapte miliarde
Iar explozia, deşi a încetinit, e departe de a se fi încheiat. Nu doar că oamenii trăiesc mai mult, dar în lume sunt atâtea femei aflate în perioada fertilă – 1,8 miliarde –, încât populaţia mondială va continua să crească cel puţin câteva decenii, chiar dacă fiecare femeie are mai puţini copii decât ar fi avut cu o generaţie în urmă. Până în 2050, populaţia ar putea ajunge la 10,5 miliarde sau s-ar putea opri la opt – iar diferenţa ar fi de un copil la fiecare femeie.
E greu să nu te alarmezi când populaţia sporeşte cu circa 80 de milioane anual. În timpul acesta, apele freatice sunt în scădere, solul se erodează, gheţarii se topesc, iar rezervele de peşte sunt pe ducă. Aproape un miliard de oameni suferă zilnic de foame. Peste decenii vor fi, probabil, două miliarde de guri în plus de hrănit, majoritatea în ţările sărace. Vor exista miliarde de persoane care vor dori, şi pe bună dreptate, să scape de sărăcie. Dacă urmează calea deschisă de ţările bogate – tăierea pădurilor, folosirea cărbunelui şi a petrolului, împrăştierea neîngrădită a îngrăşămintelor şi pesticidelor –, şi ei vor pune la grea încercare resursele naturale ale planetei. Oare cum vor sta lucrurile?”

 

Dacă nu ai revista sau nu ai timp să o citeşti, am spilcuit din acest articol câteva pasaje incredibile, având în vedere că fac referire la fiinţe umane, şi nu la câini maidanezi…

– ”creşterea populaţiei a devenit un fel de apocalips in sine”

– “populaţia lumii nu a mai scăzut de la Ciuma Neagră din sec XIV-lea”

 

– “oraşele mari au fost focare de infecţii, dar inventarea canalizării a separat deşeurile umane de apa potabilă, reducand răspandirea tifosului şi a holerei”

.

– “Bomba populaţiei”, cartea lui Ehrlich: “Cancerul demografic trebuie eliminat cu de-a sila dacă de bună voie nu se poate”

.

 -“populaţia va creşte pe măsură ce medicina va salva mai multe vieţi”

– “Explozia populaţiei globale este un efect secundar inevitabil, căruia unii sunt siguri că civilizaţia noastră nu îi va supravieţui”

 -La spitalui Lok Nayak din India, un zid uman năvăleşte pe poartă în fiecare dimineaţă şi se înghesuie în hol. “Cum să nu te îngrijoreze populaţia din India? – se întreabă chirurgul Chandan B., croindu-şi drum spre clinica unde efectuează operaţii de vasectomie. “Populaţia e cea mai mare problemă a noastră” Scoţând lacătul de pe uşa clinicii, păşeşte într-o mică sala de operaţii. Înăuntru, pe mese sunt întinşi doi bărbaţi cu testicolele ieşind prin orificiile cearceafurilor verzi. Este prima linie a unei bătălii ce se poartă în îndia de 60 de ani. Folosind vârful ascuţit al unui forceps, Bortamuly face o mică incizie în pielea scrotului şi scoate un canal deferent alb – canalul spermatic al testicolului si legă capetele cu un fir negru, după care le taie şi le împinge înapoi sub piele. 7 minute, cronometrat de asistentă, si pacientul iese pe picioarele lui. Guvernul îi va plăti un ajutor în valoare de 1100 rupii (25 dolari), salariul pe o săptămână al unui muncitor”

 

– “Primul ministru Indira Gandhi şi fiul ei Sanjay au impus starea de urgenţă şi au făcut uz de mijloacele excepţionale pentru a forţa o creştere semnificativă a sterilizărilor”

 

– “ În unele state, sterilizarea a devenit o condiţie pentru primirea unei locuinţe”

 

– “tabere de sterilizare” – săli de operaţie temporate, înfiinţate adesea în şcoli”

 

– “s-ar fi evitat 40 milioane de naşteri şi foarte multă suferinţă: pentru că s-au născut 40 de milioane, au murit 2,5 milioane de copii”

– “Banca Mondială a estimat că până în 2030 peste un miliard de oameni din ţările în curs de dezvoltare vor aparţine” clasei de mijloc globale”… Va fi greu pentru planetă în cazul în care aceşti oameni vor consuma carne şi vor conduce automobile pe benzină.”

 

 

Grozăviile citite m-au pus serios pe gânduri. În plus, Nat Geo a făcut şi un film publicitar de promovare şi conştientizare pe care il poţi vedea aici: You Tube.

 

Aşadar dânşii au considerat că ideile respective trebuiesc popularizate…

 

Şi atunci mi-am adus aminte de excelentul documentar “HOME”, realizat în întregime din sponsorizări particulare, care a fost difuzat gratis în toate cinematografele, pe internet, etc…

 Luc Besson a filmat din balon şi din elicopter exact ce se vede când zbori pe deasupra tuturor zonelor importante ale lumii, de la zona artică rămasă fără gheaţă la deltele fluviilor rămase fără apa care este consumată în aval de industria mâncării, de la zonele aglomerate din India şi China până la zonele jalnice rămase fără pădurile defrişate sălbatic, de la năvoadele goale scoase din oceane şi până la copii fără speranţă din Africa, care alergau făcând bucuroşi din mână operatorilor ce-i filmau din balon…

Mintea mea a făcut legătura între criză, articolul din Nat Geo şi acest documentar, şi m-am întrebat dacă nu cumva acest film s-a făcut la comandă, sponsorizarea adevărată fiind mascată. De către cine? De către cei ce au trebuit – probabil – să ia măsura cea mai ingrată, aceea menită să ne împuţineze: stoparea circulaţiei banilor.

Am căutat pe internet şi, referitor la acest documentar, am găsit:

Wikipedia: „Home is a 2009 documentary by Yann Arthus-Bertrand. The film is almost entirely composed of aerial shots of various places on Earth. It shows the diversity of life on Earth and how humanity is threatening the ecological balance of the planet. The movie was released simultaneously on June 5, 2009 in cinemas across the globe, on DVD, Blu-ray, television, and on YouTube, opening in 181 countries.

The film was financed by PPR, a French multinational holding company specializing in retail shops and luxury brands, as part of their PR strategy” 

 

Filmul a fost difuzat în 2009, iar realizarea sa a durat cel puţin doi ani. Deci anul în care acesta ar fi putut fi comandat este 2007.

Am continuat să caut pe net o statistică, şi anume când populaţia terrei a fost de 6 660 000 000 oameni, şi asta deoarece lucrurile începeau să se lege de o idee mai veche. Şi am găsit:

 

„Earth is a crowded place, and it is getting more crowded all the time. As of 2008, the world’s population was 6 billion, 660 million – that’s 6,660,000,000 

Surprinzător, era exact numărul ce-l căutam: 666! De ce aşa? Pentru că există o profeţie în sensul acesta, şi încă nu pot să ştiu dacă o profeţie este însăşi destin curat, sau profeţia doar influenţează oamenii care o cunosc, ajungând să acţioneze în final în conformitate cu ea. În orice caz, m-am uitat în Biblie pentru încă odată şi am văzut că textul următor şi-ar găsi, în sfârşit, înţelesul: 

„Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.”

Hmm… Cine are pricepere să socotească? Să socotească??? De ce tocmai să socotească? Şi ce să socotească? Că ‘fiara’, adică răul cel mai mare pentru om, este număr de om! Număr de om, adică populaţie…

 

Mda, poate că aşa a fost să fie, sau poate că EI – cei ce au trebuit să ia decizia – s-au lăsat influenţaţi de aceste profetice cuvinte. Se prea poate chiar ca pe undeva pe masa LOR să existe vreun studiu al evoluţiei numărului populaţiei, în care cifra de 6.660.000.000 stă ca un prag, ca un număr critic, peste care dacă se va trece, lucrurile sunt GRAVE…

 

Aveam un an, cel din 2007, cel în care probabil că a fost comandat documentarul Home, şi în acelaşi timp anul din care EI priveau îngrijoraţi viitorul planetei.

Aşa că am căutat să văd când a început de fapt criza. Nu cumva chiar în anul 2007?… Şi am găsit:

 

Criza economică mondială din 2007–2009 a început în luna iulie 2007, moment când pierderea încrederii investitorilor americani în ipotecarea securitizată a condus la o criză de lichidități ce a determinat o injectare substanțială de capital în piețele financiare din partea Rezervei Federale americane, a Băncii Angliei și a Băncii Centrale Europene. Indicele TED spread (ce descrie riscul de creditare perceput în economia generală) a sărit în iulie 2007, a oscilat vreme de un an și apoi a crescut din nou în septembrie 2008, atingând valoarea record de 4,65% în 10 octombrie 2008. Criza s-a agravat în 2008, întrucât bursele de valori din lume s-au prăbușit sau au intrat într-o perioadă de instabilitate acută. Un număr mare de bănci, creditori și companii de asigurare au dat faliment în săptămânile ce au urmat.”

 Concluzia…

Aşadar, asta era: anul declanşării crizei, 2008, este cel în care populaţia pământului a atins pragul critic de 6660000000 indivizi! Răul cel mai mare căruia omenirea va trebui să-i facă faţă, răul profeţit chiar şi în Apocalipsă, era însăşi creşterea necontrolată a numarului indivizilor ce o compun… Destul de plauzibil…

Mai aveam să aflu doar cine sunt EI, dar nu din curiozitatea de a le vedea chipurile, ci doar aşa, ca să mă conving că există cu adevărat. Şi am găsit:

 

„Nick Rockefeller recunoaşte că scopul elitei mondiale este reducerea la jumătate a populaţiei globului” 
„… De asemenea, Rockefeller i-a spus lui Russo că familia sa a fondat şi finanţat mişcările feministe cu scopul de a distruge familiile şi că reducerea numărului populaţiei este un scop fundamental al elitei mondiale….”

 

Consideratii finale

 

Trăim pe o corabie suprapolulată, cu o populaţie al cărui “număr de om” se află în creştere exponenţială. Mai tragic chiar, însăşi greutatea copiilor deja născuţi pe această corabie, în ziua când aceştia vor deveni adulţi, va scufunda corabia prin sporul de masă adus… Este o situaţie ingrată, fără precedent, căreia capeteniile corabiei omenirii a trebuit să-i găsească o rezolvare.

Vezi aici ce se întâmplă cu adevărat pe planetă în timp real…

 

 

 

S-au gândit şi s-au sfătuit.

Soluţia?

Au oprit banii să mai circule…*  Au oprit motoarele societăţii. Au oprit curentul, au stins lumina…

Şi nu pentru că vine 2012, nu pentru că vine furtuna electromagnetică (deşi se prea poate ca acesata să ne dea adevărata lovitura de graţie, găsindu-ne lipsiţi de apărarea unei societăţi sănătoase) şi în fine, nu pentru că vin extratereştrii, ori vreun asteroid…

Ci pentru că suntem deja prea mulţi…  

Poţi să crezi sau să nu crezi, dar nici nu te aştepta ca ei să-ţi recunoasca vreodată asta! Nu au cum…

Concluzia? Scapa cine poate, şi să ne ierte Dumnezeu pentru rătăcirile evoluţiei noastre!!!…

 –––––––––––– 

*Ai să te întrebi, pe bună dreptate, cum au fost ‘convinse‘ bancile sa renunte la clienti? Uite cum:

(CBS)  Several financial giants that received federal bailout money in the last year paid out bonuses to employees in 2008 that greatly exceeded the amount of profit generated by the banks, according to a study on executive compensation released by New York State Attorney General Andrew Cuomo Thursday.
Despite claims by bank executives that bonuses are tied to the company’s performance, the report states that „there is no clear rhyme or reason to how the banks compensate or reward their employees.”

 “Goldman Sachs, which earned $2.3 billion last year and received $10 billion in TARP funding, paid out $4.8 billion in bonuses in 2008 – more than double their net income.

• Morgan Stanley, which earned $1.7 billion last year and received $10 billion in bailout funds, handed out $4.475 billion in bonuses, nearly three times their net income.

• JPMorgan Chase, which earned $5.6 billion in 2008 and received $25 billion from the government, paid out $8.69 billion in bonus money.

 
• Citigroup and Merrill Lynch lost a combined $54 billion last year. They received a total of $55 billion in bailouts and paid out $9 billion in combined bonuses. ($5.33 billion for Citigroup; $3.6 billion for Merrill Lynch, which was subsequently acquired by Bank of America.)”

Reclame

Un răspuns to “Criza actuala: WHY?”

  1. Nu are nici o treaba criza cu suprapopulatia…Mama Pamant are un potential de sustinere al vietii mult mai mare… Noi nici nu o cunoastem cu adevarat!Faptul ca resursele si echilibrul ei natural este distrus asta nu insemna ca rezulta in suprapopulare.Nu suprapopularea este scopul decimarii ci acela ca lor le este teama ca noi ne putem trezi la adevarata noastra natura si ei atunci vor fi pierdut jocul…Astfel, ei vor sa decimeze peste jumatate din populatie pt a mai ramane numai o mana de oameni care sa fie pe deplini controlati.Criza este doar mijlocul cel mai perfid prin care ei ne mentin in frica si ne abat de la prezent.Ei au tehnologii mult mai avansate prin care pot decima in cateva momente populatia prin atac de cord sau iradiere din satelit insa le face mare placere sa ne vada suferind,asa ca o fac f lent.Iar oamenii nu traiesc mai mult ba din contra…Speranta de viata scade fulgerator de zeci de ani.A fost creat un haos total inclusiv perceptia eronata a suprapopularii.Nu exista suprapopulatie! Namaste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: