Aştept…

 Ce aştept?

Aştept să ne spălăm în adevăr…

 

Mă tot întreb daca Iisus venise pentru a fi crucificat ori pentru a ne aduce lumina adevărului?

 

Oare un părinte al cărui copil iubit a fost spânzurat păstrează la capul patului sculptura copilului atârnând într-o spânzurătoare?

Oare parintele al cărui copil a fost ucis cu pistolul păstrează la gât sculptura copilului cu pistolul la cap?

Oare părintele al cărui copil a fost ars pe rug pune la capul mormântului sculptura copilului cuprins de palele focului?

Atunci noi de ce păstrăm la capul patului, la capul morţilor si atârnând la gât, trupul tatălui nostru spiritual ţintuit pe cruce? De ca încă îi crucificăm memoria? Imaginea? De ce, în loc să-i cinstim învăţătura, îi cinstim maşinăria torturii sale?…

 Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului!”

“Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită”

Adevărat este că au murit mult prea mulţi oameni în numele prea multelor credinţe într-un unic Dumnezeu…

Aştept de multă vreme să fac ceva anume…  M-am eliberat, eliberând la rândul meu simbolul celui ce a venit  să ne aducă lumina adevărului. 

Si nu să stea veşnic pe cruce!

 

 

Am comis o impietate? Am comis o blasfemie?  Există cineva pe care să-l întreb? Nu, nu există… Consider că am făcut un restituţio in intergrum dragostei şi adevărului…

Auzim că trebuie să trecem la un nou nivel al conştiinţei. Dar oare putem face asta fără  a urca spre un nou nivel, superior, de conştientizare? Fără să ne inundăm viata în adevăr? Fără să ne spălăm în adevăr?

 Până să aflăm dacă Iisus a venit să ia păcatele noastre asupra lui, ştim că şi-a dorit să devenim mai buni şi mai înţelepţi.

Şi aici ştim cu toţii că i-am înşelat grav aşteptările…

 
Aştept să ne spălăm în adevăr…
Reclame

6 răspunsuri to “Aştept…”

 1. La aceasta prezentare>>>>>>>>>>>>>>>>no coment.Doamne IISUSE HRISTOASE mantuieste-ne pe noi pacatosii.Amin

 2. Stiu, este greu sa acceptam un alt adevar decat cel in care am fost crescuti si educati. Desi adevarul este unic…
  Adevarat este ca in numele unei credinte gresit intelese s-au comis, poate, cele mai multe crime impotriva spiritului omenesc. Si importiva vietii…
  Eu nu pot asocia moartea si tortura cu Dumnezeu. Pentru mine Dumnezeu reprezinta viata si nu moartea! Bunatatea si nu chinul, tortura…
  Regret de fiecare data cand punctul meu de vedere supara pe cineva.
  Lumina produce intotdeauna o senzatie dureroasa ochilor obisnuiti cu intunericul. Apoi devine o stare de normalitate…

 3. FlyingRoo Says:

  Am sosit pe acest site venind de pe altul in care ii intrebai pe altii si pe tine insuti multe intrebari. N-am sa raspund acum la acelea (prea putin timp acum) insa cred/sper ca pot sa-ti raspund la aceasta de aici si poate sa „ating” putin si ceea ce spuneai acolo. Nu am gandit-o eu aceasta, imi stiu limitele, este dintr-o carte foarte veche pe care am citit-o demult de tot si mi s-a parut extrem de iluminanta, daca pot spune asa, de aceea mi-a ramas itiparita in minte (cartea se numeste More than a carpenter, daca ma ajuta memoria…)
  Multi crestini raman nelamuriti cu anumite lucruri pentru ca stiu/citesc/invata numai Noul Testament, uitand ca aceasta credinta isi trage radacinile din Vechiul Testament. In acesta din urma scrie foarte clar: Dumnezeu a spus ca pedeapsa pentru pacat este moartea!
  Pentru ca Dumnezeu este drept El a pedepsit o data prin moarte omenirea pentru pacatele sale, pentru aceasta a fost potopul… insa Dumenzeu este si bun si iubeste omenirea, astfel incat i-a dat o a doua sansa, vezi arca lui Noe. Omenirea insa iar a cazut in pacat, si Dumnezeu atunci a gasit o alta cale – l-a trimis pe pamant pe Fiul sau Isus (vezi nota), pentru ca acesta sa plateasca pentru toate pacatele omenirii si astfel omenirea sa fie salvata. Daca un copil cu mintea sa de copil nu a stiut ce face si a spart o lampa de exemplu, sau un geam, un parinte bun isi va ierta fiul, evident, insa lampa/geamul vor trebui sa fie inlocuite – aceasta este pretul pentru ceea ce s-a intamplat, chiar daca iertarea a fost acordata. Isus a fost pretul pe care Tatal l-a platit pentru ca omenirea sa fie iertata si sa nu fie nevoie sa o oblitereze si in acelasi timp Dumnezeu nu s-a contrazis pe Sine, moartea a ramas pretul. Pentru ca pacatele omenirii erau imense, pretul platit pentru ele a fost imens de asemenea. Mai mult, prin moartea lui Isus = Dumnezeu intruchipat ca Om, s-a putut cobori Dumnezeu in infern si sa salveze si toate sufletele de acolo, pentru ca pretul a fost platit pentru ele! De aceea noi crestinii, prin confesiune si impartasire cu Trupul si Sangele lui Isus suntem iertati de pacatele noastre – de aceea numai Isus poate fi raspunsul si calea. Si aceasta raspunde si intrebarii apropo de ce s-a intamplat in acele 3 zile….

  Ne facem cruce, sau purtam crucea la gat, sau o expunem pe perete nu pentru a ne reaminti de grozavie ci pentru a purta in gand si in suflet bunatatea lui Dumnezeu care a facut sacrificiul suprem din dragoste pentru omenire si a ne reaminti ca prin acest sacrificiu omenirea a putut fi salvata de la damnatie, deci pentru crestinii ortodocsi este un simbol al luminii si al mantuirii

  Nota: Nu subscriu la non-sensul legat de cum ar trebui scris numele lui Isus, sau Iisus. Poate ca biserica orthodoxa romana considera ca asa ar trebui, insa pentru mine e doar o chestiune de forma si nu de fond. La urma urmei numele Sau a fost Yeshu’a (eng. Joshua), ea insasi o forma contrasa a lui Yehoshu’a – numele sau intreg fiind Yeshua ben Yoseph

  Numai bine

  Nina

 4. Draga Nina, iti multumesc pentru mesaj. Incerc acum sa-ti raspund…

  Daca imi spuneai ca lui Dumnezeu ii pare rau ca prin potop a omorat viata pe pamant si ca in semn reparatoriu isi trimite la moarte propriul sau fiu, poate ca as putea intelege ce-mi spui, desi nu as agrea deloc ideea unui astfel de Dumnezeu…

  Dar tu spui asa: un tata si-a omorat famila mai putin un fiu, dupa care s-a casatorit din nou si si-a facut o noua familie. Aceasta noua familie a decazut si atunci tatal si-a omorat primul fiu ca (el insusi) SA IERTE PACATELE NOII FAMILII.
  „Isus a fost pretul pe care Tatal l-a platit pentru ca omenirea sa fie iertata”
  Poate ca sunt ingust la minte, dar recunosc ca nu iti inteleg credinta…

  Si mai surpinzator este faptul ca in zilele de astazi, credinta cea mai numeroasa de pe glob isi bazeaza ‘oferta’ pe aceasta idee.
  Profesori, scriitori, ingineri, oameni inteligenti si culti cred intr-o interpretare cu care nu ai putea sa mai pacalesti un copilandru mai mare de trei ani! Este incredibil!

  Lucrurile sunt foarte clar spuse in Sfanta Scriptura, insa credinciosii stau blocati in aceasta interpretare absolut naiva…

  Uite inca un exemplu.

  Tu spui, pe de o parte:
  – „Dumnezeu […] l-a trimis pe pamant pe Fiul sau Isus ”
  – „Isus a fost pretul pe care Tatal l-a platit pentru ca omenirea sa fie iertata”
  si tot tu, pe de alta parte:
  „moartea lui Isus = Dumnezeu intruchipat ca Om”

  Ce sa inteleg de aici?

  – Ca Iisus = Dumnezeu; dar Dumnezeu este nemuritor, asadar nu a murit nimeni si adio iertarea pacatelor plus mantuire.

  – Ca Dumnezeu s-a imbracat cu un trup precum o camasa, in care a coborat printre oameni si i-a lasat pe acestia sa-i rastigneasca camasa?

  Stii ce reiese daca in ecuatia ta introduci faptul ca „Iisus = Dumnezeu coborat in trup de om”?
  „Un tata si-a omorat famila mai putin un fiu, dupa care s-a casatorit din nou si si-a facut o noua familie. Aceasta noua familie a decazut si atunci tatal s-a imbracat cu un costum nou dupa care l-a dat noii familii sa-l rastigneasca si astfel el, tatal, SA IERTE PACATELE NOII FAMILII.”
  Nu ti se pare absurda ideea?

  Oameni buni, ce i-ati facut ratiunii din mintile voastra? Alaturi de constiinta, si inspiratie, formeaza singurele noastre punti de legatura – as putea spune palpabile – cu Dumnezeu, si singurele ce ne deosebesc de toate celelalte forme de viata, aseamanandune in acelasi timp cu rationalitatea din care este zidita intreaga CREATIE…
  Cu Dumnezeu insusi!

 5. Esti agnostic? Foarte interesant blogul

 6. Ma feresc sa ma incadrez in clasificari. Sunt asa cum gaseste ratiunea mintii mele ca as fi mai aproape de adevar…
  Iti multumesc mult pentru aprecierea facuta la adresa blogului, si ma bucur nespus de fiecare data cand cineva paseste in lumea lui.

  Iti recomand sa te uiti si aici:
  http://urbbinaria.wordpress.com/
  Cred ca aici am reusit cel mai bine sa structurez atat esenta fiintei umane cat si destinul ei…
  O zi buna, si te mai astept!
  octav

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: