Gânduri mari în vorbe mici

 
 

<<<HOME

 

Simple gânduri – Noita R. Ipsni

 

*

 

Când te afli pe mare, te uiţi spre ţărm, pentru că de acolo vii. Când te afli în noapte, te uiţi spre stele, pentru că de acolo eşti…

 

*

 

‘Humankind’ means that humans are kind. The others are not humans.

 

*

 

Gândurile aparţin oamenilor, sau oamenii aparţin gândurilor?

 

*

 

Credinţa îmbină, religia dezbină

 

*

 

Credinţa e un har, religia un ham

 

*

 

Omul încetează să mai trăiască imediat ce află ziua în care va muri…

 

*

 

Obişnuim să acordăm toată atenţia copiilor, neglijând bătrânii. Deşi bătrânii sunt copiii de ieri care îşi trăiesc acum, în singurătate, ultimele clipe ale existenţei lor…

 

*

 

Parcurgând generaţii succesive, omul alunecă în timp construindu-şi o lume a definiţiilor şi a barierelor, iar acest fapt îl face unic printre toate celelalte vieţuitoare.

 

*

 

Avem putinţa necesară trăirii fiecărei clipe în parte, doar că nouă ne place să alergăm cu nerăbdare înainte, prin valurile timpului, sfârşind întotdeauna uimiţi că drumul se termină brusc cu o prăpastie pe care, din cauza inerţiei cumulate, nu mai putem să o evitam…

 

*

 

Este interesantă ideea că sunt format din atomi, însă mai interesant mi se pare gândul că atomii s-au organizat în jurul unei idei, formându-mă…

 

*

 

Muzica este o poezie în care literele iau forma sunetelor, iar cuvintele pe cea a trăirilor şi a sentimentelor.

 

*

 

Da, este normal să fim nefericiţi. Pentru ca fericiţi sunt doar cei săraci cu duhul…

 

*

 

Omul este o succesiune de clipe conştiente, ‘prinse’ între vise şi amintiri, între sentimente şi resentimente.

 

*

 

Omenirea reprezintă continuitatea unor experienţe conştiente de sine…

 

*

 

Ne trăim cu atâta nesăbuire şi exuberanţă scurta noastră viaţă de parca am trăi o eternitate.

 

*

 

Oamenii sunt ca şi frunzele unui copac, doar că spre deosebire de acestea, nu-şi vad trunchiul, umanitatea. Şi ei se nasc într-o primăvara, se bucură de viaţă o întreagă vară, se ofilesc toamna şi mor iarna. Copacul însa, umanitatea, merge mai departe an de an, generaţie de generaţie.

 

*

 

Traieşte-ţi viaţa folosind drept unitate de măsură clipa, nu anul.

 

*

 

Realitatea ce ne înconjoară este visul împlinit al Legilor Ordonatoare din Univers, iar Omenirea este chipul aflat în curs de materializare al Spiritului Universului

 

*

 

Adevărul stă de multa vreme în faţa noastră şi ne priveşte, doar că noi încă nu-l putem vedea…

 

*

 

Aflarea Adevărului nu va aduce o lume nouă, ci doar o nouă şi corectă percepţie asupra aceleiaşi vechi lumi…

 

*

 

Cumpătare în clipe nu în ani, în experienţă  şi nu în bani

 

*

 

Privesc cum micuţul pui de pisică toarce fericit, frecându-se drăgăstos de piciorul meu atunci când îl mangai, şi încep să înţeleg adevărata sa formă: un ghemotoc de fericire în jurul căruia s-au organizat atomii, dându-i formă materială

 

*

 

Ascultând de instincte, trupurile bărbatului şi femeii dau naştere unui nou trup, de copil. Apoi, conştiinţele din minţile lor raţionale, construiesc în mintea acestuia, o nouă conştiinţă. La animale, totul se opreşte după prima etapă…

 

*

 

„(Con)Stiinta l-a scapat pe om de zeii multi si razbunatori din mintea sa, il indeparteaza de un Dumnezeu rau si inchipuit si il apropie de un ‘Dumnezeu’ al bunatatii si adevarului”

 

*

 

Conştiinţa care se poate privi în oglinda minţii, va vedea chipul lui Dumnezeu

 

*

 

Conştiinţa de sine este acea ’suflare de viaţă’ aplicată minţii omului, pentru a deveni ‘fiinţă vie’.

 

*

 

Conştiinţa de sine separa eul de toate celelalte, dându-i astfel putinţa să aibă conştiinţă de cele din jur

 

*

 

Omul, ca şi conştiinţă gânditoare, este o suma de energii pozitive si negative ce au menirea de a susţine şi de a intreţine continuitatea actului creaţiei.

 

*

 

Doar conştiinţa minţilor noastre raţionale este aidoma ‘chipului şi asemănarii’ lui Dumnezeu, şi nu trupul bărbatului sau femeii…

 

*

 

Cu cât studiezi mai bine perfecţiunea vieţii pe pământ, cu atât devine mai evidentă convingerea că nu Creaţionismul (Divin) ci Evoluţionismul (Întamplator) este mecanismul construirii ei, tot atât de evident cum este, văzând lipsa erorilor de proiectare care ar fi trebuit să existe printre vietuitoarele întâmplător construite, că Întâmplarea trebuie să aibă drept proiectant Divinitatea…

 

*

 

A-ţi declara credinţa în Dumnezeu gândindu-te la răsplata unei vieţi de apoi, înseamnă că nu ai o credinţă dezinteresată si absolută, ci doar o frică si un troc!

 

*

 

Credincioşii din întreaga lume sunt uniţi de dragostea lor pentru Dumnezeu şi în acelaşi timp dezbinaţi de contradicţiile iscate de inţelegeea diferită a unei aceleiaşi Biblii…

 

*

 

Faptele si ideile întâlnite într-o carte inspirată nu sunt altceva decât pitoni înfipţi în stânca cunoaşterii de către alpinişti ai scrisului, de care te foloseşti în ascensiunea muntelui înţelegerii.

 

*

 

Binele făcut nu se contabilizează în contul binefăcătorului credincios, ci se regăseşte în ameliorarea stării celui ajutat, şi în ramificaţia de posibilităţi viitoare, astfel pornită. Ajutarea unei bătrânici să traverseze strada nu aduce foloase în nici vreo altă existenţă a celui ce o ajută, ci poate că tocmai a salvat viaţa bătrânicii, şi a eliminat încarcerarea celui ce urma să o calce cu camionul, cu toate implicaţiile sentimentale şi ramificaţiile viitoare în consecinţă.

 

*

 

Sunt şi vorbe care produc mai multă căldură în mediul înconjurător decât lumină în minţi…

 

*

 

Gândeşte-te că fiecare dintre copiii pierduţi în războaie, în lagare, de foamete, de boli curabile ori din lipsă de şansă, înseamnă pentru umanitate, tot atatea proiecte ale evolutiei spiritului sau motor, stopate.

 

*

 

Poate că, în loc de a ne ruga la Dumnezeu să plouă ar trebui, mai curând, să-i mulţumim atunci când plouă…

 

*

 

Stând docil în mâna Inspiraţiei, scriitorul este un biet creion ce durează câteva zeci de ascuţiri…

 

*

 

Ce credinţă din convingere mai este aceea oferită, la troc, pentru viaţa veşnică?

 

*

 

Dumnezeu este prezent acolo unde oamenii sunt buni, şi lipseste acolo unde oamenii sunt răi, pentru ca Dumnezeu este dragoste de viaţă !

 

*

 

Copilul este casa sufletelor parinţilor săi.

 

*

 

Muzica este haina sufletului.

 

*

 

Dacă înghiţi o carte si o digeri, nu înseamnă că ai asimilat informatiile din ea!

 

*

 

Inspiraţia este pentru mintea umană, echivalentul instinctelor pentru trup.

 

*

 

Inspiraţia îi dă minţii ce-i dau instinctele corpului.

 

*

 

Spiritul unui scriitor nu se plictiseşte nici dupa moarte! Dialogurile scrise în timpul vieţii le poartă mereu şi mereu, cu fiecare nou cititor.

 

*

 

Mai frica decât de moarte, îmi este să nu apuc să mă bucur de tot ce aş fi putut face în viaţă…

 

*

 

Pentru că oricum timpul găseşte câte o scurtătură şi mereu mi-o ia înainte, mă strădui, măcar, să ţin drumul drept…

 

*

 

Nu eşti ceea ce mănânci, ci ceea ce sti!

 

*

 

Oamenii bogaţi sunt răutăcioşi, la fel de răutăcioşi ca şi cei săraci. Omul bun, poate fi bogat sau sarac, pentru că bunătatea sufletească nu are de-a face cu banii.

 

*

 

Nu evoluţia m-a făcut să mă ridic în picioare, ci efortul părinţilor. Fara ei, m-as fi târât şi astăzi în patru labe, desi se afirmă ca suntem bipezi de doua milioane de ani!

 

*

 

Dragostea este cea mai puternică forţă de legatură cunoscută în exclusivitate doar de mintea umana. O legătură atât de puternică încat poate functiona chiar şi unidirecţional!

 

*

 

Copacii din vechiul parc sunt creaţia unor ‘scriitori’ care au folosit, în loc de cuvinte, unităţi de timp.

 

*

 

Paşii religiei spre cunoaşterea lui Dumnezeu, urmăresc o rază. Dar nu de lumină, ci de cerc!

 

*

 

Cum se face că mereu crescânda cantitate de informaţie – deşi imaterială si deci fără a avea vreo dimensiune fizică – are totuşi nevoie de un spaţiu de stocare mereu crescând la rândul lui?

 

*

 

Mintea umană este spaţiul virtual în care lumina îşi capătă cea de-a patra sa dimensiune, una spirituală.

 

*

 

Lumina adevărului produce întotdeauna o senzaţie dureroasă ochilor obişnuiţi cu întunericul minciunii. Cu timpul însă, devine noua stare de normalitate.

 

*

 

Aş întreba  savanţii care îmbraţişează ideea evoluţiei ‘oarbe’, dacă în manifestările petrecute la întâmplatre  poate exista inteligenţă. Multă inteligenţă.

 

*

 

 

Strivindu-mi gândul între imposibilitatea ca materia să fi apărut spontan din nimic şi imposibilitatea ca ea să fi existat dintotdeauna, mă întreb, privind la minunăţia a toate ce mă înconjoară în universul în care trăim, dacă nu suntem  doar conştiinţele unei simple posibilităţi existenţiale.

 

 

*

 

„Where is a will is a way” spune un proverb englezesc, unde este o vointa este si o cale. Toate părţile universului nostru funcţionează interconectate între ele, de la cea mai mică particulă la mintea omenească. Fiecare parte exista astfel cu un scop precis, deoarece fără ea, tot restul n-ar putea exista. Această înşiruire îmi relevă o cale raţională. Şi dacă accept ca există o cale, atunci mă întreb a cui poate fi această voinţă universală atotputernică?

 

*

 

“Dumnezeu e în voi” ni s-a spus, dar noi ne încăpăţânăm să-l căutăm în ceruri. Este adevarat, Dumnezeu este în noi, însă prizonier al temniţei minţilor noastre. De acolo trimite, prin inspiraţie, gânduri menite să ne trezească la realitate,
conştientizându-ne şi unindu-ne în responsabilitate, întregindu-l astfel pe El. Ideile acestui site încearcă să descuie lacătul ce păzeşte temniţa.
Uşa, însă, va trebui să o deschidă liberul arbitru al fiecăruia dintre noi…

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: